Pomenirea eroilor neamului la Praznicul Înălțării Domnului

Pomenirea eroilor neamului la Praznicul Înălțării Domnului

Au luptat cu vitejie pentru țara lor, iar pentru libertatea de care ne bucurăm noi astăzi ei și-au dat viața. Chiar dacă în actualitate această libertate o înțelegem, poate, cu totul altfel de cât și-ar fi dorit ei, sacrificiul lor nu a fost în zadar și de fiecare dată când răsfoim filele istoriei, mai picură câte un strop de demnitate și patriotism peste români.

Cinstea cuvenită le-a fost oferită eroilor neamului și anul acesta la catedrala din Onești, unde mulțimea de credincioși prezentă la Praznicul Înălțării Domnului, alături de elevii școlilor din apropiere împreună cu cadrele didactice, au adus prinos de recunoștință. Elevii au depus coroane și flori la Crucea ridicată în curtea catedralei în cinstea eroilor, cu intonat cântece patriotice, au povestit prin poezie despre jertfa înaintașilor și au participat la slujba de pomenire oficiată aici.

Părintele paroh Justinian Alupei a mulțumit tuturor pentru dragostea manifestată și cinstea acordată eroilor din toate timpurile, a felicitat elevii, profesorii și a amintit celor prezenți îndemnul Majestății Sale, Regina Maria:

„Nu vărsați lacrimi pe mormintele eroilor, ci mai curând slăviți-i în cântare, așa ca faima lor să rămână un ecou prin legenda veacurilor!”

Hristos S-a înălțat!