Bucurie, de ziua Sfântului Ilie

Bucurie, de ziua Sfântului Ilie

Cu prilejul hramului Centrului Social Cultural “Sfântul Ilie” al Catedralei “Pogorârea Sfântului Duh” din Onești, în ziua de prăznuire a marelui Prooroc, pentru copiii defavorizați, beneficiari ai programelor sociale desfășurate aici, s-a organizat o zi cu totul specială.

Între activitățile desfășurate pe parcursul vacanței de vară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în cadrul “Școlii de vară” din tinda catedralei, un grup de 23 de copii ce provin din familii nevoiașe s-au bucurat de o zi specială, organizată pentru ei spre cinstirea Sfântului Ilie, ocrotitorul centrului.

Mai întâi au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu Raluca Alupei, asistentul social al parohiei noastre, unde au fost interesați să afle detalii despre viața și minunile slăvitului prooroc. S-au retras apoi la sediul centrului aflat în imediata vecinătate a catedralei, unde au fost întâmpinați cu pizza și înghețată. De amintit este faptul că acești copii sunt o parte dintre cei defavorizați care sunt susținuți cu regularitate de serviciile sociale ale Parohiei “Pogorârea Sfântului Duh” din Onești, primind adesea alimente, haine, medicamente, rechizite și altele necesare creșterii lor, lucruri pe care familiile din care provin nu au posibilitatea să le procure. Tot însoțiți de doamna preoteasă, au mers la cinematograful “Capitol” unde au vizionat varianta 3D a filmului animat “Regele leu”.

A devenit un obicei ca ziua Sfântului Ilie să fie sărbătorită astfel la acest centru al cărui ocrotitor este, iar pentru cei mici, între activitățile propuse pentru perioada următoare se numără excursii, drumeții și întâlniri educative menite să aducă bucurie în sufletele frumoase ale acestor copii care fac parte din marea familie a catedralei din Onești.

Pr. Alexandru Pânzaru